Duurzaam schoonmaken

Iedereen wilt natuurlijk een fris huis. De schoonmaakmiddelen brengen extra kosten.
De meeste producten zijn ook chemisch en vervuilend voor het milieu. Vervuilend tijdens het producti en vervuilend tijdens het gebruik. Ze zijn bovendien bijna altijd giftig en gevaarlijk voor kinderen.

Op zoek naar een schoonmaakmiddel zonder chemische toevoegingen en nog eens effectief is?
Wij als glazenwassenAmsterdam zette wij de beste middelen in een rij voor alle huisvrouwen en schoonmakers:

1. Citroensap
Citroensap is een natuurlijk ontsmettingsmiddel en het sap van citroenen biedt een prima alternatief voor het gebruik van bleekmiddel. De citroensap vernietigt bacteriën en ziektekiemen en zorgt ook nog eens voor een heerlijke frisse geur in huis. Niet voor niets wordt aan veel schoonmaakmiddelen de geur van citroen toegevoegd!

2.Olijfolie
Beschouw olijfolie als een echt wondermiddel. Het kan worden gebruikt voor het polijsten van hout en het loskrijgen van een rits die vastzit. Je kunt het inzetten bij het voorkomen van haarballen bij katten (voeg een eetlepel toe in het voedsel van je kat) en je kunt het gebruiken voor het glanzend maken van roestvrij-staal en messing. Heb je je schoenen er al eens mee gepoetst? Het werkt! En het maakt dat je leren bankstel er weer als nieuw uitziet. Je kunt er zelfs de scharnieren van de deuren in huis mee smeren. Met recht een wondermiddel dat we allemaal over het hoofd zien.

3.Azijn
Azijn is zuur, wat betekent dat je er schimmel en meeldauw direct mee kunt doden en verwijderen… handig dus voor in de tuin. Wist je bijvoorbeeld dat azijn de beste manier is om groene aanslag op je tegels en klinkers te verwijderen? Daarbij is het ook zeer geschikt voor het verwijderen van vlekken en het terugdringen van roest. Het zorgt voor een mooie glans en je kunt het gebruiken op ramen en spiegels. Gebruik het ook om je koffiezetter en waterkoker te ontkalken. Ontkalken willen we ook in ons toilet en ook daar werkt het prima. Zeker zo goed als wc-eend!

4.Kranten
Meng wat warm water met een paar druppels azijn en gebruik oude kranten om je ramen te lappen. Zeem je ramen droog met een flinke prop krantenpapier om je ramen te laten schitteren. Daarna kan de krant gewoon bij het oud papier en heb je geen vieze sponzen meer in huis waar bacteriën in kunnen nestelen.

5.Zout
Los zout op in witte azijn om een subtiel schuurmiddel te maken. Uitstekend te gebruiken voor het reinigen van tegels, glas en wastafels. Nog een tip: als je een ei laat vallen kun je dit het best schoonmaken met een handvol zout.

6.Castilië Zeep
Castilië zeep is volledig plantaardig en reinigt oppervlakten door zich te hechten aan het vuil op moleculair niveau. Oorspronkelijk werd het gemaakt op basis van olijfolie maar tegenwoordig is de zeep ook verkrijgbaar op basis van andere plantaardige grondstoffen als kokosolie. Je kunt het gebruiken om kleding te wassen en zelfs om je huisdier te wassen. Eigenlijk is het geschikt voor alle schoonmaakklusjes. Het is een zeer zachte, natuurlijke zeep. Je kunt de basiszeep eventueel zelf voorzien van een lekker luchtje door een geurende olie toe te voegen.

7.Tea tree olie
Dit is een etherische olie die uit bladeren van de Theeboom afkomstig is. Deze olie heeft een lekkere mint geur die je ook in gewone allesreinigers tegenkomt. De olie werkt tegen meeldauw en schimmels, en heeft een antibacteriële werking en doodt ziektekiemen. Je hebt ook nog sinaasappel olie afkomstig van de sinaasappel. Deze is zeer geschikt voor het verwijderen van kauwgum!

8.Tandpasta
Omdat tandpasta bestaat uit een mild schuurmiddel, een vorm van zeep en een antibacterieel middel, is tandpasta een geboren vlek-verwijderaar. Blijf uit de buurt van soorten tandpasta die extra werkingen hebben, zoals speciale versies tegen tandsteen en pasta’s die een blekende werking hebben. Deze kunnen schade geven aan tegels, maar ook aan bijvoorbeeld zilver. De basistandpasta is echter prima om je zilver mee te poetsen en je wastafel mee onder handen te nemen. Wist je trouwens ook dat de fluoride in tandpasta uitstekend werkt tegen de jeuk van muggenbulten? Beetje tandpasta op de beet en de jeuk vermindert snel.

9.Baking Soda of baksoda
Bij ons in Nederland is baking soda oftewel natriumbicarbonaat nog niet erg bekend, maar in de ons omringende landen wordt baking soda vaak gebruikt. Het werkt goed tegen viezigheid zoals vetten, eiwitten en uitwerpselen. Het verwijdert nare luchtjes van bijvoorbeeld huisdieren en de geur van bedorven voedsel. Je kunt het verdunnen in een ruime hoeveelheid water, maar ook met een beetje water aanmaken tot een dikkere pasta om gericht schoon te maken. Het is een goed schuurmiddel dat je bijvoorbeeld kunt gebruiken om je douchebak of bad te reinigen. Het is eigenlijk de ideale vervanger voor de traditionele allesreiniger.

10. Advies vragen aan www.glazenwassenamsterdam.nl Schau hier bewerbungsvorlagen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *